Prefab dakelementen

Prefab dakelementen

Wij kunnen voor elke situatie prefab dakelementen leveren in alle soorten en maten. Voor simpele zadeldaken maar ook voor complexere daken met hoek en kilkepers, mansarde daken, tentdaken, stolpdaken, schilddaken, getoogde daken enz. Tevens produceren wij prefab sporen elementen maar ook prefab gording elementen behoren tot de mogelijkheid. De elementen worden aangepast aan de dakbedekking die er op komt, dit kunnen onder andere zijn, pannen, riet, zink, koper, leien enz, of een combinatie van verschillende dakbedekkingen.
De Kroon Prefab | Prefab dakelement
De Kroon Prefab | Prefab
De Kroon Prefab | Prefab

Afwerkingen

De elementen worden uitgevoerd als een doos constructie, dit heeft het grote voordeel dat er geen gordingen en sporen meer in het zicht zijn, iets wat bijdraag aan een rustige uitstraling aan de binnenzijde De afwerking aan de onderzijde van de elementen kan men zelf bepalen. Veelal is dit een groene spaanplaat of een spaanplaat met een witte melamine laag die direct afgewerkt is en niet meer geschilderd hoeft te worden. Maar ook andere afwerkingen zijn mogelijk, met bijvoorbeeld fineer triplexen, gipsplaten enz.

Tijdwinst in het bouwprocess

Het grote voordeel van prefab daken is dat het tijdwinst oplevert in het bouwproces. Als er op de bouwplaats gewerkt word aan het opgaande werk kan men in de fabriek de prefab kap al fabriceren. Zodra men vervolgens op de bouwplaats gereed is en de vloeren gelegd zijn kunnen de prefab dak elementen dan ook direct geplaatst worden. De tijdrovende klus van het maken van een kap op de bouwplaats word dus bespaart, wat resulteert in een kortere bouwtijd, en tijd is geld

RC waarden

Wij leveren elementen met een rc waarde van Rc 1,0 tot elementen met een Rc waarde van 10,0. Tevens zijn er diverse keuze mogelijkheden in de toe te passen isolatie. Standaard werken wij met een glas wol isolatie, echter kunnen onze elementen ook worden uitgevoerd met steenwol, vlas, of een eps isolatie.

Luchtdichtheid

Tevens is het zo dat het product onder goede omstandigheden (in de fabriek) word gemaakt en er veel aandacht kan worden besteed aan een goede uitvoering van de elementen. Doordat de elementen ca 1,5 keer zo breed zijn dan traditionele dakplaten heb je veel minder naden in het dakvlak zitten. Dit is een groot voordeel voor de luchtdichtheid van de dakconstructie.

Bekijk alle referenties of neem contact op